..:: LKMT.cz Bórd ::..

Diskuzní plac nejen ostravských spotterů
Právě je 16 pro 2025, 20:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: LKMT - NOVINKY
PříspěvekNapsal: 21 led 2012, 20:27 
Admin

Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
mě by zajímala jedna věc...což mi snad odpoví někdo ze sdružení...jakým že to přesně způsobem je financováno Ostravské letiště....a protože předpokládám, že si na sebe nevydělá...pak je nejspíš dotováno krajem...a tudíž kolik ta dotace činí...nebo jestli se dá vyčíst....jaká je suma po odečtení věcí, které nejsou nezbytné

PříspěvekNapsal: 21 led 2012, 21:04 
V.I.P.

Stroj: mirici se mnou nosem vzhuru
tady máš přehled financí z moravskoslezského kraje pro letošní rok

Přílohy:
Poznámka: schválený rozpočet pro rok 2012
Paragraf.doc [28 KiB]
529 krát

PříspěvekNapsal: 21 led 2012, 21:07 
Admin

Spotting: localhost
Stroj: jatra
Zastupitelstvo kraje rozhodlo

poskytnout účelovou dotaci společnosti Letiště Ostrava, a.s., IČ 26827719, na zajištění hasičské záchranné služby letiště, služby ostrahy a bezpečnosti letiště a bezpečnostního dispečinku, v maximální výši 45.000.000 Kč, z toho neinvestiční dotace v maximální výši 40.700.000 Kč a investiční dotace v maximální výši 4.300.000 Kč, s časovou použitelnosti od 1. 1. 2012 do 31. 1. 2013, dle předloženého materiálu

Jedná se o smlouvu o poskytnutí dotace, předmětem dotace je finanční příspěvek do výše 45.000.000 Kč na zajištění hasičské záchranné služby letiště, služby ostrahy a bezpečnosti letiště a bezpečnostního dispečinku. V případě neinvestiční části dotace, v maximální výši 40.700.000 Kč bude tato účelově vázána na úhradu:
- osobních nákladů pracovníků hasičské záchranné služby, bezpečnostní kontroly a ostrahy letiště a bezpečnostního dispečinku,
- materiálu a ochranných pracovních pomůcek pro tyto pracovníky,
- nákladů na opravu, údržbu techniky hasičské záchranné služby, bezpečnostní kontroly a bezpečnostního dispečinku,
- nákladů na pohonné hmoty pro vozidla hasičské záchranné služby, bezpečnostní kontroly a ostrahy letiště,
- nákladů na leasingové splátky pro bezpečnostní systémy a vozidla bezpečnostní kontroly a ostrahy letiště,
- nákladů na školení a lékařskou preventivní péči pracovníků hasičské záchranné služby, bezpečnostní kontroly a ostrahy letiště a bezpečnostního dispečinku,
- režijních nákladů spojených s výkonem činnosti těchto pracovníků
- nákladů na biologickou ochranu letiště
- nákladů na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

V případě investiční části dotace, v maximální výši 4.300.000 Kč, bude i tato použita v souladu se zajištěním bezpečnosti a ochrany letiště a bude účelově vázána k:
- pořízení rentgenu pro bezpečnostní odbavení carga,
- pořízení kamer pro nově rozšířenou oblast SRA (vyhrazený bezpečnostní prostor).

PříspěvekNapsal: 21 led 2012, 21:18 
Admin

kuciii...ok..nechce se mi to počítat...chci jen jedno číslo...KOLIK NÁS STOJÍ SHRUBA PROVOZ LETIŠTĚ....
čili provoz jako takový...že tu letiště prostě JE!!!! nevim co tam vše je..nezajímá mě to...nezajímá mě kolik stojej hasiči...zajímá mě nějaký průměr...kolik musí kraj vynaložit..aby letiště prostě bylo...co to ččíslo všechno obsahuje je mi jedno..platy daně z pozemků udržba nevim nevyznam nechci..každej rok je nějaká investice...zajímá mě průměr..kolik nás to ročně shruba stojí...stačí řádově

PříspěvekNapsal: 21 led 2012, 21:21 
V.I.P.

A když se podíváme do nedaleké minulosti, tak v roce 2010 došlo k navýšení základního kapitálu peněžitým vkladem
Citace:
Smlouva o upsání akcií emitenta Letiště Ostrava, a.s. číslo 02441/2010/DSH ze dne 3. 12. 2010 na základě rozhodnutí zastupitelstva kraje svým usnesením č.13/1257 ze dne 22. 9. 2010. O zvýšení základního kapitálu peněžitým vkladem ve výši 41.105.000,- Kč rozhodla valná hromada dne 22. 9. 2010

Nemalé prostředky šly i na rozšíření apronu a pojižděček:
Citace:
Dodatkem ke smlouvě o nájmu podniku, uzavřeném dne 26. 10. 2010 byl podnik rozšířen o hodnotu technického zhodnocení majetku ve výši 96.201.569,- Kč, realizací stavby „Letiště Ostrava a.s., rozšíření odbavovací plochy pro letadla – 1. a 2. etapa“ provedeném na stavbě Pojezdových drah, která je součástí nájmu podniku.

Navíc se chystá kolejové napojení atd.

PříspěvekNapsal: 21 led 2012, 21:22 
V.I.P.

výroční zpráva za rok 2010 povinné data - príma motto

1. ÚVODNÍ ČÁST
1.1 Motto společnosti
„Naším krédem je umožnit opakovaně svým klientům vždy nejen vzlétnout za jejich prací a odpočinkem, ale zejména zajistit za všech okolností jejich bezpečné přistání, ať mohou úspěšně sdílet své pracovní i osobní zážitky se svými blízkými...”

Přílohy:
Poznámka: výroční zpráva za rok 2010
výroční zpráva 2010.pdf [1.64 MiB]
1292 krát

PříspěvekNapsal: 21 led 2012, 21:24 
V.I.P.

EASY píše:
kuciii...ok..nechce se mi to počítat...chci jen jedno číslo...KOLIK NÁS STOJÍ SHRUBA PROVOZ LETIŠTĚ....
čili provoz jako takový...že tu letiště prostě JE!!!! nevim co tam vše je..nezajímá mě to...nezajímá mě kolik stojej hasiči...zajímá mě nějaký průměr...kolik musí kraj vynaložit..aby letiště prostě bylo...co to ččíslo všechno obsahuje je mi jedno..platy daně z pozemků udržba nevim nevyznam nechci..každej rok je nějaká investice...zajímá mě průměr..kolik nás to ročně shruba stojí...stačí řádově

to je v prdeli Tobě se už ani číst nechce :chuj: :chuj: z letošního rozpočtu kraje celkem 57,550 milionů

PříspěvekNapsal: 21 led 2012, 21:31 
Admin

tak nejak - 50-60 mega rocne prumer (ikdyz to tak nejde rict)

PříspěvekNapsal: 21 led 2012, 21:54 
Admin

noooohura...dikes :qyes:
jenže je to furt stejný princip tady v Ově. Trochu ...eee...tedy dost mi to připomíná neslavně slavný IZS, do kterého se valí nehorázné prachy....z čehož 90% minimálně jsou prachy vyhozené k oknem a je to zcela k hovnu. Tak mi to přijde furt stejný a furt dokola.
Neříkal tady někdo ...jen náááhodou že stát nemá prachy??? :o :o :o Nebo něco o nějaké krizi??? :o :o :o
No nic...jako vždy...důchodce eutanasie, kripli vyvraždit..k tomu nemám vážně slov.

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 10:04 
V.I.P.

truny píše:
...to je v prdeli Tobě se už ani číst nechce :chuj: :chuj: z letošního rozpočtu kraje celkem 57,550 milionů
I kdybys to vynásobil deseti, tak je to furt málo:

Přílohy:
rozpocet2012.jpg
rozpocet2012.jpg [ 85.5 KiB | Zobrazeno 16707 krát ]

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 11:26 
Admin

Jasny no...víš co, mě nazajímaly ani tak investice....zbytečné.....jako spíš prostě běžný provoz očištěný právě od těch invetstic. Řekněme taková ta, jak by řek náš politik mandatorní část. Kolik do toho musí kraj vrazit v případě status quo, aby to mohlo vůbec zůstat bejt otevřený.

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 13:07 
V.I.P.

No já jsem zprávu za rok 2010 četl předevčírem (za 2011 jsem jaksi nikde nanašel). Jsou tam na základě auditu (nezávislého) popsané investice, HV apod. Každopádně pokud tomu dobře rozumím, tak jediný akcionář je MS kraj. Takže investice můžou jít tak jedině z rozpočtu kraje a z "nějakých" dotací. Všechno je to potom z našich peněz. Potom bych neviděl nic na tom ptát se, proč letiště "funguje" jako neletiště, protože provoz veškerý žádný. V závěrečné zprávě je krásně popsáno personální obsazení dozorčí rady, ale už né co kdo má dělat a udělal aby letiště plnilo svůj účel. Je hezké, že máme pěkné letiště, zabezpečení, které jinde mohou závidět, ale bez provozu (leteckého myslím) vlastně neplní svůj účel. To, že tady není provoz bych já subjektivně hodil na hrb managementu letiště, dozorčí radě letiště a dopravnímu odboru vedení MS kraje, jenže maximum co s tím můžu, je si tady poplakat. To, že to fungovat může a že to jde víme všichni a nemusí se chodit daleko. Proč né u nás fakt nějak nedovedu logicky pochopit (jako asi vím o co asi některým lidem jde, jen s tím to směřuje opravdu do riadnej piči!! ).
No a na závěr, bordel je všude a morálka je tak v prdeli, že napakovat se co nejrychleji je dnes norma a slušnost a poctivost se bude za pár roků léčit na psychiatrii jako nesprávná lidská deviace. Přeji hezkou neděli ;)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 13:16 
V.I.P.

EASY píše:
Jasny no...víš co, mě nazajímaly ani tak investice....zbytečné.....jako spíš prostě běžný provoz očištěný právě od těch invetstic. Řekněme taková ta, jak by řek náš politik mandatorní část. Kolik do toho musí kraj vrazit v případě status quo, aby to mohlo vůbec zůstat bejt otevřený.

Když si vezmeš jen jako základ počet zaměstnanců LKMT, který je cca 180. Při průměrném platu ČR 23 000,- (mzdový náklad zaměstnavatele 31 000) to máš jen na platech měsičně 5,5 mega x 12 = 67 mega. Jasně je to průměr, ředitel bude mít víc než nakladač, ale je to přibližný nástřel mezd. Teď si vezmi nějaké investice na provoz, elektrika, palivo, údržba ... ať nežeru 15 mega za rok ? Když to tak vezmu odhadem, osobně bych to na náklady viděl cca na 100 mega jen na udržení bez provozu. Výnos se dá těžko odhadnout. Musel bych mrknout jaké jsou poplatky za MTOW apod. ale i tak je to podle pohybu.

Obrázek

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 16:35 
V.I.P.

greedy píše:
Když si vezmeš jen jako základ počet zaměstnanců LKMT, .............................. Musel bych mrknout jaké jsou poplatky za MTOW apod. ale i tak je to podle pohybu.

Jasně greedy taky mi to nějak nepasuje, ale to je částka , která jde z ropočtu kraje. Teď je třeba možné , že se nějaká částka schovává pod jiným paragrafem v tom rozpočtu a taky si asi něco to letiště vydělá.
výroční zprávu za rok 2011 najdeš né dřív jak v srpnu a ještě později. Do konce června mají na uzavření účetnictví za rok 2011 a pak probíhá audit uzávěrky. a než to schváli dozorčí rada a představenstvo tak to trvá, takže na podzim 2012 uvidíš výsledek roku 2011.

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 16:38 
Admin

Nezapomenout i na Moskvu s Poletem, kdy letiste prodelalo 26 mega a o to byly kraceny mzdy a odmeny zamestnancum letiste.

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 18:39 
V.I.P.

truny píše:
Jasně greedy taky mi to nějak nepasuje, ale to je částka , která jde z ropočtu kraje. Teď je třeba možné , že se nějaká částka schovává pod jiným paragrafem v tom rozpočtu a taky si asi něco to letiště vydělá.
výroční zprávu za rok 2011 najdeš né dřív jak v srpnu a ještě později. Do konce června mají na uzavření účetnictví za rok 2011 a pak probíhá audit uzávěrky. a než to schváli dozorčí rada a představenstvo tak to trvá, takže na podzim 2012 uvidíš výsledek roku 2011.

Spíše jsem odpovídal EASYmu, kolik cca výjde jen udržet při skoro nulovém provozu. Je to jako když máš auto, strčíš ho do garáže, ale i když ho neprovozuješ stejně musíš zaplatit pojištění, popř. STK atd. Nejezdíš a stejně platíš ..... nelítá se a není provoz, a stejně by to stálo od oka 100 mega.
Zakonzervovat by možna stálo míň, ale případná obnova by byla šílená a každopadně by to ztratilo hodnotu. To už by se možná opravdu vyplatilo to prodat. Třeba to je zámysl nasypat do toho prachy a pak to střelit...co my můžeme vědět???

Obrázek

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 19:06 
V.I.P.

greedy píše:
Zakonzervovat by možna stálo míň, ale případná obnova by byla šílená a každopadně by to ztratilo hodnotu. To už by se možná opravdu vyplatilo to prodat. Třeba to je zámysl nasypat do toho prachy a pak to střelit...co my můžeme vědět???

Není obvyklé že se navyšuje základní jmění společnosti před prodejem , proto si myslím , že k tómu ještě v nejbližší době nedojde.

Přílohy:
Poznámka: základní kapitál
rozpocet2012.jpg
rozpocet2012.jpg [ 125.92 KiB | Zobrazeno 17261 krát ]

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 19:35 
Admin

Prodej je planovan po skonceni te "ochranne" (nebo jak se to jmenuje, rikal mi to Novak) lhuty 10 let od prevzeti. Tedy minimalne do roku 2014 musi kraj letiste spravovat. Nicmene prodej se zrejme planuje na rok 2015.

PS: na airways foru byl k tematu Ostrava dobry prispevek: co ted v OV, poslední zhasne ? :D

PříspěvekNapsal: 22 led 2012, 19:40 
V.I.P.

j.ree píše:
Prodej je planovan po skonceni te "ochranne" (nebo jak se to jmenuje, rikal mi to Novak) lhuty 10 let od prevzeti. Tedy minimalne do roku 2014 musi kraj letiste spravovat. Nicmene prodej se zrejme planuje na rok 2015.

PS: na airways foru byl k tematu Ostrava dobry prispevek: co ted v OV, poslední zhasne ? :D

nemůžu jinak :lol: :lol: :lol: :grc:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 24 led 2012, 16:56 
Admin

Vysledky letiste za rok 2011 zde

Příloha:
lkmt2011.doc [45.5 KiB]
532 krát

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]