..:: LKMT.cz Bórd ::..

Diskuzní plac nejen ostravských spotterů
Právě je 17 pro 2025, 03:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: LKMT - NOVINKY
PříspěvekNapsal: 06 úno 2012, 20:37 
Amatér
Amatér

EASY píše:
dohodě našich CK a možnosti lítání z KTW.

to mi přijde jako absolutní nesmysl. smysl to má jen tehdy, že by se využívaly pravidelné linky z KTW a to už dneska mnoho CK dělá a vysílá své klienty do destinací, do kterých se ani z Ostravy formou charterů nelétá (Oslo,Stockholm a a mnohé další linky které se z KTW lítají), ale jak říkám, toto už se dneska děje a není to žádná novinka

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012, 20:38 
Amatér
Amatér

Spotting: LHR,FUE,TFS, ACE, AUH
Stroj: 738
No jo no :evil: A tomu robinu udovi by měl už někdo rozbít ciferník, on nic on muzikant.... :grc:

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012, 21:11 
Admin

Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
bardzon píše:
EASY píše:
dohodě našich CK a možnosti lítání z KTW.

to mi přijde jako absolutní nesmysl. smysl to má jen tehdy, že by se využívaly pravidelné linky z KTW a to už dneska mnoho CK dělá a vysílá své klienty do destinací, do kterých se ani z Ostravy formou charterů nelétá (Oslo,Stockholm a a mnohé další linky které se z KTW lítají), ale jak říkám, toto už se dneska děje a není to žádná novinka

To sice není, ale monopol TVS při troše šikovnosti dává jak Katovicím, tak Krakovu docela slušnou šanci, pokud bude chtít nějaká firma vydělat. Protože jak RY, tak WIZZ lítají dnes koupací destinace. Takže dost nechápu, jestli se objeví rozumná cestovka, která není nijak propojena s Unimex group, proč by nevyužila služeb jiného přepravce. Ostatně...znevýhodnění odletů k moři z LKMT oproti LKPR bez jakékoliv finanční kompenzace je další výzvou pro šikovné. Dost bych se divili, kdyby se toho někdo časem nechytl. Takže celkem další úpadek letiště lze jen předpokládat...opět...bohužel...ale toto je realita.
Jinými slovy, vše nahrává spíš tomu, než že by někdo přišel SEM...že spíš odejde TAM

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012, 21:58 
V.I.P.

lojza píše:
podařilo se mi získat snímek vypovídající o vytíženosti mošnovského aeroportu. Jak všichni víme myš domácí je tvor od přírody plachý a v místech s větším pohybem humanoidů se snaží nezdržovat, nicméně naše krásné letiště se Jerrymu evidentně zalíbilo neboť ho tam nikdo neplaší (na pár osob z personálu si zvykl).

Dneska při spottingu u brány 4 spatřen v areálu letiště i Tom, bohužel nevyfocen. :chuj:

PříspěvekNapsal: 07 úno 2012, 13:55 
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Spotting: všude kde je dobrý výhled
to je novinka jak :chuj: :chuj: :chuj: ja myslel že aspon A340 nebo A380 :qlol:

PříspěvekNapsal: 07 úno 2012, 22:22 
Amatér
Amatér

k tem letum cestovek z ktw - dneska sem v ostrave pobliz stodolni street videl bilovu desku s reklamou " Marsa alam 13990, moznost odletu z katovic" CK Neckermann.

PříspěvekNapsal: 08 úno 2012, 00:21 
V.I.P.

Spotting: Krakow, Madeira
Stroj: c172
Tak tak, včera byla reportáž o LKMT v podvečer v regionálním zpravodajství, kde o tom mimo jiné mluvili.

PříspěvekNapsal: 08 úno 2012, 10:05 
Admin

ono většinou na moje slova dojde..že jo....kolegové ;)

PříspěvekNapsal: 09 úno 2012, 00:17 
Admin

Spotting: LKZA :-)
Stroj: B748
Ne... :)

PříspěvekNapsal: 09 úno 2012, 01:31 
Admin

vykuř cype!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :piss_monk: :trt:

PříspěvekNapsal: 09 úno 2012, 17:26 
V.I.P.

Na letištním webu se objevila aktualizovaná mapa destinací. Už chápu, proč se realizuje kolejové napojení letiště za 1,5 mld. Kč. Chystá se pozemní linka Mošnov - Ostrava :trt:

Přílohy:
mapa_destinaci_osr.jpg
mapa_destinaci_osr.jpg [ 91.23 KiB | Zobrazeno 14681 krát ]

PříspěvekNapsal: 10 úno 2012, 10:57 
Admin

Spotting: LKZA :-)
Stroj: B748
:qlol: :qlol: :qlol:

I kdyz to je spis k placi... :piss_monk:

PříspěvekNapsal: 10 úno 2012, 15:37 
Admin

nemáš pravdu...je to na..."ZAVŘENÍ" :manicka_parkanova:

PříspěvekNapsal: 14 úno 2012, 23:22 
Admin

Spotting: localhost
Stroj: jatra
Tak podle Novaka letiste jedna se TREMI dopravci naraz. Toz jednaji uz 8 let a stale nula nic. Tak jsem zvedav, zda se neco dojedna, ikdyz jsem dosti skepticky ke vsem tem jednanim (uz to tady nekolikrat bylo).

PříspěvekNapsal: 25 úno 2012, 09:12 
Admin

Spotting: localhost
Stroj: jatra
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1012 ... 224/video/ - 4:45
jsem zvedav, zda nam kraj "nezapomene" poslat pozvanku, tak jako minule..

K tematu: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1009 ... 224/video/ - 16:20

PříspěvekNapsal: 25 úno 2012, 12:52 
Amatér
Amatér

Spotting: Jumpseat
Jak se na to tak dívám tak mi je z toho všeho zle...Všechno jde do hajzlu kvůli nějakým dementům...už jen čekám kdy oznámí že letiště Leoše Janáčka se zavře... :piss_monk:

PříspěvekNapsal: 25 úno 2012, 16:03 
Admin

MŮJ NÁZOR
Já jsem si slíbil, že se k problematice LKMT už vyjadřovat nebudu, ale nedá mi to aspoň shrnout a vysvětlit důvody proč.
V první řadě bych chtěl říct, že mě docela mrzí, že se tu teď neobjeví Peťa V, který z nás udělal pitomce kteří ničemu nerozuměj. Bez invektiv a zcela věcně. Každý z nás se může mýlit, pokud to není úmyslné a není třeba se hned do sebe navážet a urážet se. (mě osobně mrzí, že jsem se nechal unést). A já si do dnes nemyslím, že zrovna on by byl ten, který by si přál aby letiště dopadlo, jak dopadlo. Článků já k tomu už taky napsal dost a myslím, že jsem se nemýlil v jediném slovu. Postavit nejdřív luxusní hříště a pak čekat, že mi do něj dojdou hráčí, keří mi přinesou penízky byl předem nesmysl udsouzený k zániku. Úmysl bych spíš viděl ze strany tehdnejšího vedení kraje, jelikož ty dotace musely sypat pěkné prachy do vlastní kapsy. Myslím taky, že šéf letiště Vodochody M. Kačur mé slova potvrdil na plné čáře.
Já se omlouvám sdružení, že nejsem člen ani pro to nic nedělám, ale není to kvůli sdružení jako takovému, či lidem v něm, ale mým rozhodnutím, pro tento stát už neudělat zadarmo ani Ň. Dle pořekadla - každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.
Ale protože se k tomu už fakt dál vyjadřovat nechci aspoň ještě jeden můj názor.
Myslím, že i sdružení, se pořád pohybuje v sevřených mantinelech. Chybí mi možná víc rozletu a představivosti. Jak už jsem jednou říkal, z mého pohledu ani Lodnýn ani nic podobného tady nepřijde ani tady nebude a důvodů vám najdu hafo...ale nechce se mi to rozepisovat, snad jen na okraj - zas jak říkal Kačur, máme tady 3 letiště v dosahu max 2 hod, přičemž Katovice po spojení dálnicí ja hoďka cesty. A spádové oblasti jasné. Nemíním vůbec ať už přímo, nebo prostřednictvím sdružení podporovat jakýkoliv rozvoj LKMT, dokud nebude jasné a jisté proč vlastně. (znova podotýkám, že 10 min na letiště je rozežranost a hoďka do Katovic pro mne osobně nic neřeší). Takže jakékoliv vynaložené prostředky budou zas jen z daní a dotací, tedy mých peněz, které mohou být vynaloženy nepoměrně účelněji, než na projekty předem odsouzené z 90% k neúspěchu.
(v které kapse asi skončí???)
Takže snad jedíné, co mě v tuto chvíli napadá co by snad s určitým rizikem fungovat mohlo, při znalosti místní mentality, koupěschopnosti a s přivřenýma oběma očima, jsou sezóní linky do koupacích destinací s možností relativně levného ubytování a špatně dosažitelné silniční dopravou. Samozřejmě při ...zase relativně odpovídající ceně letenek. Mám na mysli u nás oblíbené Řecko - jelikož hlavně Řecko zmítané krizí může mít paradoxně důsledek v levném ubytování u soukromých osob, čiliže na privátě a slušných cenách služeb, jih Španělska, Malta a pod. Zkrátka cíle, kdy se mi vyplatí si koupit třeba pro rodinu i tři letenky a ubytování zvlášť a udělám si dejme tomu o 40% levnější dofču než se zlodějsými českými CK. Ale i to je otázka, protože i tyto destinace jsou dnes už dostupné z okolních letišť. Snad jediné na čem by se dalo stavět je, že s děckama se člověku nechce nikam tahat a kdybych měl letenku...střelim...za dva litry osoba do Soluně s následnou možností si sehnat za cca 10 litrů privat někde v bízkosti u moře, při 3členné rodině je to cca 6ti tisícový týdnenní letecký vejlet bez stravy / osoba což by mi přišlo OK. Otázkou ovšem je, jak rychle se dané situaci přizpůsobí naši menší touroperátoři a začnou totéž realizovat a nasmlouvávat ze stávajících letišť, jako už hotové zájzdy. Pak i tato možnost bude pro velké LC hráče neatraktivní.
Není třeba nic z toho co píšu brát vážně, ale "BOHUŽEL" nemám zkušenost, že bych se v takovýchto prognózách, ať už z jakékoliv branže vůbec kdy mýlil.

PříspěvekNapsal: 26 úno 2012, 12:19 
Admin

ale divam se...naskočil nám tam pravidelný Tel Aviv ČSA...tedy jeho zbytku, odnože, čičotoje

PříspěvekNapsal: 26 úno 2012, 12:50 
Amatér
Amatér

TLV je psaný akorát do konce května, co bude potom, kdoví

PříspěvekNapsal: 27 úno 2012, 10:15 
V.I.P.

Matt píše:
Jak se na to tak dívám tak mi je z toho všeho zle...Všechno jde do hajzlu kvůli nějakým dementům...už jen čekám kdy oznámí že letiště Leoše Janáčka se zavře... :piss_monk:

Já bych to zas tak černě neviděl...
Jako chápu, že ta banda nehorázných dementů, co vedla MSK a letiště, zpackala, co mohla a jen si nabalila kapsy z našich daní, takže se na LKMT nejspíš už žádných pravidelných linek pro přepravu cestujících do zahraničí nedočkáme. S tim naprosto souhlasim a dávám vám za pravdu.

Nicméně, pokud vím, tak máme na LKMT
- zbrusu novou lakovnu
- zbrusu nový obří cargo terminál
- zánovní obří opravárenský hangár.

Pokud se tyhle 3 podniky rozjedou na slušnou úroveň, tak odhaduju, že nás čeká provoz, o jakém se nám nesnilo...

A když k tomu připočtu, že na LKMT je Ruslan pomalu jako doma, že tu byly loni 4 Jumba (z toho 2 najednou), několik IL-76, A333 Belgian AF, letní chartery plus každoroční Dny NATO & AČR, tak tu máme poměrně zajímavej provoz už teďka!

https://www.flickr.com/photos/136599155@N06/

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]