|
MŮJ NÁZOR Já jsem si slíbil, že se k problematice LKMT už vyjadřovat nebudu, ale nedá mi to aspoň shrnout a vysvětlit důvody proč. V první řadě bych chtěl říct, že mě docela mrzí, že se tu teď neobjeví Peťa V, který z nás udělal pitomce kteří ničemu nerozuměj. Bez invektiv a zcela věcně. Každý z nás se může mýlit, pokud to není úmyslné a není třeba se hned do sebe navážet a urážet se. (mě osobně mrzí, že jsem se nechal unést). A já si do dnes nemyslím, že zrovna on by byl ten, který by si přál aby letiště dopadlo, jak dopadlo. Článků já k tomu už taky napsal dost a myslím, že jsem se nemýlil v jediném slovu. Postavit nejdřív luxusní hříště a pak čekat, že mi do něj dojdou hráčí, keří mi přinesou penízky byl předem nesmysl udsouzený k zániku. Úmysl bych spíš viděl ze strany tehdnejšího vedení kraje, jelikož ty dotace musely sypat pěkné prachy do vlastní kapsy. Myslím taky, že šéf letiště Vodochody M. Kačur mé slova potvrdil na plné čáře. Já se omlouvám sdružení, že nejsem člen ani pro to nic nedělám, ale není to kvůli sdružení jako takovému, či lidem v něm, ale mým rozhodnutím, pro tento stát už neudělat zadarmo ani Ň. Dle pořekadla - každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Ale protože se k tomu už fakt dál vyjadřovat nechci aspoň ještě jeden můj názor. Myslím, že i sdružení, se pořád pohybuje v sevřených mantinelech. Chybí mi možná víc rozletu a představivosti. Jak už jsem jednou říkal, z mého pohledu ani Lodnýn ani nic podobného tady nepřijde ani tady nebude a důvodů vám najdu hafo...ale nechce se mi to rozepisovat, snad jen na okraj - zas jak říkal Kačur, máme tady 3 letiště v dosahu max 2 hod, přičemž Katovice po spojení dálnicí ja hoďka cesty. A spádové oblasti jasné. Nemíním vůbec ať už přímo, nebo prostřednictvím sdružení podporovat jakýkoliv rozvoj LKMT, dokud nebude jasné a jisté proč vlastně. (znova podotýkám, že 10 min na letiště je rozežranost a hoďka do Katovic pro mne osobně nic neřeší). Takže jakékoliv vynaložené prostředky budou zas jen z daní a dotací, tedy mých peněz, které mohou být vynaloženy nepoměrně účelněji, než na projekty předem odsouzené z 90% k neúspěchu. (v které kapse asi skončí???) Takže snad jedíné, co mě v tuto chvíli napadá co by snad s určitým rizikem fungovat mohlo, při znalosti místní mentality, koupěschopnosti a s přivřenýma oběma očima, jsou sezóní linky do koupacích destinací s možností relativně levného ubytování a špatně dosažitelné silniční dopravou. Samozřejmě při ...zase relativně odpovídající ceně letenek. Mám na mysli u nás oblíbené Řecko - jelikož hlavně Řecko zmítané krizí může mít paradoxně důsledek v levném ubytování u soukromých osob, čiliže na privátě a slušných cenách služeb, jih Španělska, Malta a pod. Zkrátka cíle, kdy se mi vyplatí si koupit třeba pro rodinu i tři letenky a ubytování zvlášť a udělám si dejme tomu o 40% levnější dofču než se zlodějsými českými CK. Ale i to je otázka, protože i tyto destinace jsou dnes už dostupné z okolních letišť. Snad jediné na čem by se dalo stavět je, že s děckama se člověku nechce nikam tahat a kdybych měl letenku...střelim...za dva litry osoba do Soluně s následnou možností si sehnat za cca 10 litrů privat někde v bízkosti u moře, při 3členné rodině je to cca 6ti tisícový týdnenní letecký vejlet bez stravy / osoba což by mi přišlo OK. Otázkou ovšem je, jak rychle se dané situaci přizpůsobí naši menší touroperátoři a začnou totéž realizovat a nasmlouvávat ze stávajících letišť, jako už hotové zájzdy. Pak i tato možnost bude pro velké LC hráče neatraktivní. Není třeba nic z toho co píšu brát vážně, ale "BOHUŽEL" nemám zkušenost, že bych se v takovýchto prognózách, ať už z jakékoliv branže vůbec kdy mýlil.
_________________ FLY HIGH FLY EASY
|